دستگاه علف تراش یکی از پرکاربردترین تجهیزات کشاورزی است که در بسیاری از موارد مورد استفاده قرار میگیرد، از هرس علفهای داخل باغ و باغچهها تا زمینهای کشاورزی یا حتی برای درو کردن برخی محصولات کشاورزی میتوان از این دستگاه استفاده کرد. بر روی این دستگاه تیغههای مختلف بسته شده و کارایی آن را چندین برابر میکند. با این دستگاه هم میتوان علفهای هرز را تراشید و هم میتوان شاخههای درختان را کوتاه کرد اما برای هر یک از این کارها باید تیغهی مخصوص به آن کار را روی دستگاه نصب کرد که با نامهای علفتراش، علفزن یا حاشیه زن در نمونههای بنزینی یا موتوری، برقی و شارژی شناخته میشود.
علفتراش تک کاره و چند کاره
از علفتراش تک کاره همانطور که از نامش پیداست برای علفهای هرز، اصلاح و کوتاهی چمنها استفاده میشود. در علفتراش چندکاره علاوه بر قابلیت علفتراش میتوان از این دستگاه به عنوان اره، میوه چین، شمشادزن و غیره نیز استفاده کرد.
علفتراش بنزینی و برقی
علفزن بنزینی با سوخت بنزین کار می کند، توان این دستگاهها معمولا بین یک تا دو اسب بخار است. علفتراش بنزینی دو زمانه نسبتا رایجتر میباشد. علفتراش برقی به وسیله جریان برق کار میکند. مدل بی سیم آن به وسیله باطری شارژ میشود. هرچند مدلهای علفتراش برقی نسبت به بنزینی خیلی قدرتمند نیستند؛ اما به دلیل وزن پایین برای مصارف خانگی و هرس علفهای نازک و ... به کار برده میشود.
علفتراش دوشی و پشتی
معمولا ساختار علفتراش دوشی و پشتی شبیه به یکدیگر طراحی شده است؛ تنها تفاوت این دو مدل در طراحی بند آن است. در علف تراش دوشی بندی برای حمل علفتراش بر روی دوش کاربر تعبیه شده است. در واقع در حالی که دستگاه روی یک شاسی فلزی سوار است، مانند کوله پشتی توسط کاربر حمل میشود.
توان موتور دستگاه علف زن
توان موتور علفتراش باید به گونهای باشد که قابلیت چرخاندن انواع الحاقی را داشته باشد؛ برای ادواتی مثل روتیواتور که با زمین و بافت خاک سر و کار دارد قدرت موتور از اهمیت بالایی برخوردار است.
قطر لوله علفتراش
یکی از قسمتهای مهم علفتراش لوله آن میباشد. یک طرف این لوله، موتور و طرف دیگر آن تیغه قرار دارد. این لوله به وسیله گشتاوری که در آن تعبیه شده است قدرت موتور را به تیغههای علفتراش منتقل میکند.
عموما قطر لولههای علفتراش موجود در بازار ایران بین 26 تا 27 میلیمتر است. البته علفتراشهایی که قطر 26 میلی متری دارند بسیار رایجتر میباشد. قطر هر الحاقی که قصد خرید آن را دارید باید با قطر لوله علفتراش شما مطابقت داشته باشد. توجه کنید که برخی از ادوات الحاقی تنها بر روی علفتراش دوشی و پشتی نصب میشود. برخی دیگر، قابلیت نصب بر روی هر دو مدل را دارا هستند.
مدل شافت خروجی و تعداد خار
هر علفتراش دارای یک شافت خروجی است که درون لوله آن تعبیه شده است. در واقع نیروی موتور علفتراش توسط این شافت به گیربکس علفتراش منتقل میشود. هر شافت دارای تعدادی خار میباشد . دانستن این خارها شما را در مسیر درست خرید ادوات الحاقی علفتراش یاری میکند. معمولا تعداد خارها بین 7 تا 9 عدد و یا به صورت چهارگوش است. پس با توجه به موارد ذکر شده به راحتی میتوانید با بازکردن گیربکس تعداد خار شافت خروجی را ببینید.
اتصالی فلزی یا آهنی میباشد که به موتور علفتراش وصل و باعث افزایش کارایی دستگاه و بالا رفتن سرعت عملیات علفتراش نیز خواهد شد که در نهایت باعث کاهش هزینه در بکارگیری کارگر ( کارگران ) میشود.
نصب آسان و ساده در کمترین زمان ممکن
بالا بردن سرعت عملیات علفتراش
افزایش کارایی دستگاه علفتراش
کاهش هزینه کارگر
همانگونه که هر علفتراش مشخصات فنی خاصی دارد؛ ادوات الحاقی علفتراشها نیز با یکدیگر متفاوت هستند. بدین ترتیب بر روی هر علفتراش ادوات الحاقی مختص آن قابل نصب میباشد . اگر قصد خرید ادوات الحاقی علفتراش را دارید باید دستگاه خود را به دقت بررسی کنید. اطلاع از مشخصات فنی و ویژگیهای علفتراش، شما را از سردرگمی در بازار لوازم جانبی و ادوات الحاقی نجات میدهد. از جمله مواردی که باید به آن توجه کرد بصورت مجزا و توضیحات کامل مربوط به هر بخش در ذیل ذکر شده است.
مهمترین ادوات الحاقی علف زن
بهترین علفتراش برای نصب ادوات الحاقی، مدلهای چهار زمانه به دلیل اندازه حجم موتور میباشد . از مهمترین ادوات الحاقی علفتراش میتوان به موارد ذیل اشاره کرد.
1-هد اره زنجیری علف زن
هد اره زنجیری، یک ابزار الحاقی است که به دستگاه علفتراش شما متصل میشود و کارایی آن را برایتان چندین برابر میکند . این هد برای سرعت بخشیدن به برش چوبها با اندازههای مختلف، طراحی شده است. جنس فلز ساخته شده در این اره فولاد است که موجب استحکام و افزایش طول عمر آن میشود.
2-هد رندهای علف زن
همان طور که از نام الحاقی یا هد رندهای پیداست از آن در عملیات شخم زنی و بستر سازی مناسب خاک استفاده میشود. به طور کلی از این الحاقی میتوان برای نگهداری از حالت فیزیکی خاک در بهترین شرایط ممکن برای کاشت و زرع استفاده کرد.
3-هد شیکر علف زن
این هد مانند سایر الحاقیها به سادگی در قسمت انتهایی علفتراش نصب میشود. با شروع عملیات، یک سر دیگر آن شروع به لرزاندن شاخههای درختان میکند. شیکر علفتراش میتواند با قدرتی بی نظیر و زمانی کوتاه، بلندترین شاخهها را که دسترسی به آن امکان پذیر نیست را به لرزه در بیاورد و محصول را در یک چشم بهم زدن از درخت جدا کند. علاوه بر آن در فصل سرما نیز برای هرس کردن شاخههای خشکیده درختان میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
4-هد کولتیواتور علفتراش
هد کولتیواتور، یک الحاقی کارآمد است که در کشت و زراعت، برای عملیات خاک ورزی بر روی دستگاه علفتراش نصب میشود. کولتیواتورها به صورت یک قاب طولی هستند که چنگک یا دانههای شخم زنی به واسطه تیرکهایی به آن متصل شدهاند.
5-هد نهرکن علف زن
یک ابزار الحاقی است که برای ایچاد در زمین های کشاورزی، روی دستگاه علفتراش نصب میشود. این هد یکی از تجهیزات مهم تولید شده در صنعت ماشین آلات کشاورزی است که با برگرداندن همزمان خاک ها به سمت راست و چپ در کمترین زمان ممکن نهرهای اصلی و فرعی مورد نیاز شما را در سطح وسیعی از زمین ایجاد میکند.
6-هد پمپ آب علفتراش
یک ابزار قدرتمند ارسال آب، برای بالا بردن یا پرتاب آن با یک فشار معین به سمت بیرون است. این الحاقی به سادگی روی دستگاه علفتراش نصب میشود و در یک بازه زمانی کوتاه، مساحت زیادی را آبیاری میکند.
7-هد سیکلوتیر علف زن
هد سیکلوتیلر یکی دیگر از ابزار کاربردی علفتراشهاست که روی دستگاه شما نصب میشود و آن را آماده عملیات خاک ورزی میکند. در میان تجهیزات و لوازم کشاورزی، هد سیکلوتیلر به دلیل کارایی منحصر بفردش جایگاه ویژهای در میان کشاورزان و زارعان دارد. این ابزار در عملیات کشاورزی ثانویه به کار شما سرعت میبخشد و از هدر رفتن وقت و انرژیتان جلوگیری میکند. سرعت هد سیکلوتیلر با جابجایی چرخ دنده های پوسته عقب گیربکس قابل تنظیم است.
قبل از شروع کار با علفتراش می بایست با نحوه راه اندازی دستگاه آشنایی لازم را داشته باشید. همراه هر علفتراش یک دفترچه راهنما وجود دارد. در این دفترچه دستورالعملهای لازم برای نصب ادوات الحاقی توضیح داده شده است.
و در آخر نکات ایمنی که در هنگام کار و استفاده از علفتراش باید به آنها توجه و رعایت کرد.
قبل از روشن کردن دستگاه، تیزی و سالم بودن تیغهها و محفظه روغن را به طور کامل بررسی نمایید.
دقت داشته باشید که پیچ و مهرههای تیغه علفتراش شل نباشد.
از تماس مستقیم تیغه علفتراش با موانع سخت و زمینهای سنگلاخی جلوگیری نمایید.
هنگام سرویس یا بازدید قطعات حتما دستگاه را خاموش نمایید.
ارسال دیدگاه